Cum să treci peste frica de a fi respins

Cu toții am fost respinși la un moment dat în viață. Fie că se întâmplă în familie, dragoste sau la serviciu, este ceva ce nu poți evita la nesfârșit. Știu, este un sentiment foarte neplăcut, este ceva prin care nu vrei să treci, dar genul ăsta de experiențe pot fi înfruntate mai ușor, dacă știi cum să îți depășești teama.

Așteaptă-te să fii uneori respins

Asta nu înseamnă că trebuie să trăiești constant cu gândul că vei fi respins la orice interacțiune. Dar, uneori, trebuie să te aștepți și la asta, trebuie să fii pregătit pentru o veste proastă. Astfel nu vei avea parte de șoc imens când se va întâmpla. Da, va durea, vei suferi, dar vei trece mai repede peste atunci când iei în considerare scenariul.

Renunță la legăturile care te predispun la respingere

Dacă ai un cerc de prieteni care te privesc de sus, te contrazic și îți calcă în picioare toate visele, atunci știi de ce trăiești cu frica asta de respingere. Genul ăsta de persoane te fac să ai o părere tot mai proastă despre tine și te fac să te temi constant de ceea ce cred alții despre tine. Sunt relații toxice care nu te ajută cu nimic, așa că îndepărtează-te de ele.

Nu oferi ocazia de a fi respins

Dacă ai o perioadă mai urâtă în care orice „nu” primit te poate afecta mai mult ca de obicei, poate că ar fi timpul să nu te mai expui unor asemenea situații. Concentrează-te pe activități care-ți fac plăcare, pe hobby-uri și prieteni. În timpul ăsta, corpul și mintea ta se refec, iar apoi vei putea să riști mai mult.

Învață ceva din respingeri

Nu privi fiecare scenariu de genul ca pe o catastrofă. Sigur, nu e plăcut, dar transformă experiența într-o sursă de informație. Gândește-te ce poți învăța din asta, cu ce ai greșit, ce poți îmbunătăți. Fiecare respingere poate fi o ocazie din care să ieși mai puternic și mai înțelept.