Laura Stoica ar fi împlinit saptamana aceasta 50 de ani! A fost considerată cea mai bună voce feminină rock din țara noastră. In memoria ei, ascultăm piesa “Vreau să am steaua mea!” Trimite mai departe să asculte toţi cei care o iubesc!

Laura Stoica (numele complet Adriana Laurenția Stoica) s-a născut la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967. A copilărit la Târgoviște, unde s-a înscris la Școala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secția canto clasic, profesor Emil Niculescu. Ulterior, a participat la toate concursurile muzicale organizate în țară pentru tinerele talente.

A participat la multe festivaluri de muzică ușoară în anii ’80, primul fiind cel de la Amara, în 1987, unde a luat premiul II. Au urmat festivalurile de la Ploiești, Buzău, Deva și altele. În anul 1990 era solista Teatrului din Ploiești, când s-a prezentat la preselecția pentru Festivalul de la Mamaia. A câștigat preselecția și a participat la festival, unde a câștigat Premiul cel mare, premiul I, cu piesa ”Dă, Doamne, cântec” de Viorel Gavrilă, pe versurile lui Eugen Rotaru. Tot atunci a primit și alte premii: Premiul de telegenie al Carului 5 al TVR, Premiul publicațiilor ”Melos” și ”Adevărul”, Premiul Asociației Artiștilor Profesioniști din România, Premiul Ansamblului Tineretului din București.

A apărut în peste 650 de show-uri TV din România, Bulgaria, Malta, singură sau alături de trupa sa — Laura Stoica Band.

Şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica și Cristi Mărgescu și-au pierdut viața într-un accident de circulație, în timp ce se întorceau de la Urziceni, unde Laura avusese un concert.

Chiar în noaptea tragicului accident, Ovidiu Komornyik, care a scris melodia ”In Memoriam Laura Stoica”, i-a chemat în studioul său pe Angela Similea, Elena Cârstea, Cătălin Crișan, Silvia Dumitrescu, Oana Sârbu, Sanda Ladoși, pentru a înregistra piesa. Au venit și, cu lacrimi în ochi, au cântat.

În perioada 8-10 octombrie 2007, la București a avut loc prima ediție a Festivalului ”Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru. În 2017, festivalul a avut loc in 7-8 octombrie, la Târgoviște.

La 9 martie 2013, admiratori și prieteni ai artistei au ales un mod inedit de a-i aduce un omagiu, la șapte ani de la dispariție, organizând un flash mob. Peste 200 de persoane s-au strâns în centrul vechi al Capitalei, între care Silvia Dumitrescu, Carmen Rădulescu, Pepe, Aurelian Temișan, Paula Seling, Crina Matei, Monica Davidescu, Cristina Cioran, Zoltan Andras, Alexandra Velniciuc, Aylin Cadîr, Ana Maria Moldovan, unde au cântat împreună piesa “Un actor grăbit”.

sursa: agerpres.ro

Loading...