Nume care au fost interzise in anumite tari

Uneori, parintii vor cu orice pret sa puna un nume rar, unic pentru copilul lor. De multe ori, insa, lucrurile au scapat de sub control si statul a trebuit sa intervina, in asa fel incat copiii sa nu capete un nume ridicol. Pana in 1993, in Franta exista o lege de pe vremea lui Napoleon Bonaparte care dicta ce nume poti pune copiilor. Astazi, parintii trebuie sa informeze autoritatile locale, iar daca numele ales poate duce la abuzuri sau umilinte, acesta va fi interzis. In Franta sunt interzise: Nutella, Strawberry (Capsuna), Mini Cooper, Prince William (numele William nu e interzis, doar derivatiile de tip Printul William).


In Arabia Saudita se interzic nume straine care, in opinia lor, seamana cu cuvintele obscene sau care afecteaza cultura lor religioasa. Sunt interzise: Linda, Angel, Maya, Queen, Alice, Ben, Prophet


In Islanda, parintii trebuie sa aleaga un nume de pe o lista de 1800 de nume posibile pentru fetite si baieti. Exceptie pentru parintii care sunt din alta tara. Daca totusi parintii opteaza pentru un nume care nu se afla pe lista, un comitet special va analiza si va decide daca au dreptul la acel nume. Analiza se face dupa un set de reguli special. De exemplu, numele nu are voie sa contina literele “q” si “w”, pentru ca acestea nu exista in alfabetul lor. Numele interzise sunt: Harriet, Dunkan, Zoe, Enrique, Ludwig.


In Portugalia, numele trebuie sa fie unul traditional portughez care trebuie sa sugereze sexul copilului si sa nu suna ca o porecla. Au si ei o lista cu nume acceptate din care pot alege. Numele interzise in Portugalia sunt: Nirvana, Viking, Jimmy, Rihanna, Sayonara.


In Germania nu poti da pur si simplu un nume oarecare copilului. O organizatie speciala isi da sau nu acordul pentru nume. Sunt interzise toate numele care pot afecta in vreun fel viitorul copilului, nume care pot atrage glume, umilite, etc. Lista lor de nume interzise cuprind exemple ca: Adolf Hitler, Usama Bin Ladin, Woodstock, Gramophone


In Danemarca, numele poate fi ales de pe o lista cu peste 18.000 de nume disponibile. Numele trebuie sa indice sexul si sa nu aiba vreo natura umilitoare. Exista un comitet care analizeaza optiunea, daca aceasta nu se regaseste pe lista. Nume interzise: Ape (primata/maimuta), Pluto, Cammmilla (da, scris cu trei de “M”), Ashleiy (numele e scris gresit si prea multi parinti au facut eroarea asta) si Jacobp (din acelasi motiv, numele nu e scris corect).

In Malaysia exista o lista cu nume interzise care, de regula, sunt de fapt titluri, numere, culori, legume, fructe, obiecete tehnologice sau cuvinte jignitoare. Cateva exemple interzise: Stinky Head (cap imputit), Hitler, 007, Hunchback (cocosat) In Suedia nu pot pune nume care sa contina o singura litera sau cuvinte jignitoare. Printre numele interzise se regasesc: Elxis, Allahu Akbar, K8lyn (da, scris cu “8”).


In Noua Zeelanda, sunt interzise numele care contin prea multe caractere, care pot fi jignitoare, titluri sau nume de branduri. Exemple interzise: Fat Guy (tip gras), Lucifer, Jesus Christ, Saint, Chief Maximus, 4real, Mafia No Fear. Evident, acestea au fost interzise dupa ce un parinte chiar a vrut sa-si numeasca copilul asa.


Australia are o lista interzisa cu nume care sunt ale unor companii, jignitoare, contin caractere care nu se regasesc in alfabetul englez si injuraturi. Printre cele interzise sunt: , LOL, iMac, Jesus Christ, Marijuana, Australia, Stan, Sister, God