Prăjitura cu iaurt și mere, un deliciu – Trebuie să o prepari și tu

Iată de ce ai nevoie pentru prăjitură cu iaurt și mere…

Ingrediente

2 mere

2 ouă

200 g iaurt gras

80 ml ulei

250 g făină

120 g zahăr

2 linguri praf de copt

Cum se prepară?

Dai drumul la cuptor. Amesteci ouăle cu iaurtul și uleiul. Încorporezi făina cu praful de copt și zahărul. Descojești merele, le îndepărtezi cutia cu semințe și le tai cubulețe, apoi le adaugi în aluat.

Torni compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor până când trece testul scobitorii. O lași să se răcească înainte să o scoți din formă.

Poftă bună!

Vezi și… Rețetă pentru Pandișpan

Adevaratul nume este Pan di Spagna si a fost inventat de un bucatar italian in jurul anilor 1700. Compozitia lui se prepara amestecand ingredientele putin cate putin, dar secretul lui sunt ouale care il fac foarte pufos.

In cele mai multe cazuri el este folosit si ca blat pentru torturi. Unele gospodine pun in compozitia lui tot felul de fructe care il fac si mai savuros si mai delicios! Adevarul este ca, daca pui in compozitia lui fructe, obtii un desert cu care o sa dai pe spate toata familia.

Ingrediente

10 oua

2 cani de zahar brun

200 g de faina

coaja de la o lamaie

un praf de sare

4 pliculete de zahar vanilat

o jumatate de cana de ulei

Cum se prepară?

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Ca albusurile sa se bata bine, ouale trebuie sa fie tinute inainte in frigider.

Inclinam usor vasul in care am batut albusurile si daca el curge continuam spumuirea pana ce intoarcem vasul cu gura in jos si nu curge. Adaugam in ploaie zaharul putin cate putin si batem pana ce acesta se topeste.

Continuam cu galbenusurile pe care le punem unu cate unu si amestecam usor. Adaugam uleiul si amestecam pana ce s-a omogenizat cu toata compozitia. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie iar la final adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul de jos in sus in forma de para.

Ungem tavile si punem hartie de copt si turnam compozitia in ele dupa care le bagam la cuptor. In primele 15 minute nu trebuie umblat la cuptor sa nu ia aer rece si sa se lase.

Intepam cu o scobitoare pandispanul, iar daca pe ea se ia aluat mai trebuie lasat, daca nu atunci este gata. Va fi un pandispan pufos si parfumat.

Atunci cand aveti musafiri instantaneu, pandispanul acesta va scoate din impas pentru ca se face repede si cam toate ingredientele le avem in casa.

Pentru diversificare puteti adauga la final, in compoztitie, fructe.

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!