Psihologii de la Harvard dezvăluie părinților cum sa crească copii buni facand aceste 6 lucruri

A deveni părinte este o slujbă cu normă întreagă. Este hectic și drenând, dar este unul dintre cele mai minunate lucruri din lume!

Dacă sunteți un părinte nou, vă veți lupta cu dosul și cu donațiile părintești. Dacă bebelușul tău e pe drum, probabil ești îngrijorat să faci toate lucrurile potrivite pentru a ridica un copil bun.

Dar nu te îngrijora. Aici avem 6 sfaturi direct de la experții de la Universitatea Harvard. Aceștia au împărtășit aceste 6 sfaturi pentru a ajuta părinții să-și ridice dreptul la copii.

Chiar dacă nu există reguli universale cu privire la ceea ce ar trebui să fie și nu trebuie făcut, aceste sfaturi funcționează eficient pentru toată lumea!

1. Petreceți timp cu copiii dvs.
Totul începe cu asta. Este modul în care începeți să construiți o relație sănătoasă cu copilul dumneavoastră. Petreceți suficient timp cu ei, chiar dacă aveți un program agitat pentru această zi. Ia timp pentru ei. Ascultați problemele și preocupările lor, realizările și obiectivele acestora. Arătați interes pentru hobby-urile lor și ascultați ce au de spus. Acesta nu numai că vă va permite să înțelegeți personalitatea unică a copilului dvs., dar și să vă acordați timp pentru a le lega. De asemenea, acțiunile dvs. îi vor învăța cum să arate îngrijire și atenție celorlalți.

2. Întotdeauna spune-le ce înseamnă pentru tine.
Copiii sunt creaturi fragile. Sunt suflete nevinovate, care au nevoie constantă de dragoste de la părinți. Psihologii au făcut cercetări în acest sens. Concluziile lor spun că mulți copii nu știu că ei sunt cei mai importanți oameni din lume pentru părinții lor. Cât de trist este asta? Nu ar zdrobi inima bebelușului tău fără să știe cât de valoroși sunt pentru tine! Copiii au nevoie să-l audă de la părinți, din când în când.

3. Învățați-i să nu fugă de probleme, precum și cum să le rezolvați.
Este foarte important să instigi mecanismele de coping sănătoase la copiii dvs. de la începutul vieții. Nu doriți ca copiii dvs. să devină adulți care nu știu cum să facă față unei probleme. De exemplu, dacă vin la voi spunând că vor să renunțe la fotbal, întrebați-i de ce doresc să o facă sau cum le-ar afecta coechipierul. Dacă ei insistă, ajută-i să găsească o altă pasiune.

4. Rugați-i să vă ajute cu ceva în fiecare zi și să nu uitați să le mulțumiți pentru colaborare.
Cercetările au arătat că persoanele care își exprimă recunoștința obișnuită tind să simtă compasiune pentru ceilalți, sunt mai generoase și iubesc să ajute. Prin urmare, merită să veniți cu un set de activități zilnic și rugați-vă copilul să vă ajute și să-i mulțumiți tuturor pașilor. Vă va ajuta să le transmiteți această practică. Psihologii recomandă, de asemenea, recompensarea copiilor pentru bunătatea lor reală și efortul pe care ei l-au pus în ajutor. Totul vă ajută să le legați și să vă încurajați sentimentele de dragoste și apreciere.

5. Ajutați copilul să se ocupe si de emoții negative.
Copiii sunt foarte delicate. Ele pot fi ușor deranjate de emoțiile negative. Psihologii cred că emoțiile negative, cum ar fi furia, rușinea, ura și invidia, ne suprimă abilitatea de a avea grijă de ceilalți. Imaginați-vă dezordinea emoțiilor pe care le-ar mișca într-un copil nevinovat. De aceea este important să îi ajutați să înțeleagă aceste sentimente. În felul acesta, ei vor putea să-și rezolve conflictul intern, stabilindu-i pe o cale lungă pentru a deveni indivizi plini de compasiune și îngrijire. De asemenea, îi va ajuta să atingă stabilitatea emoțională.

6. Arătați-le că lumea este mult mai mare, mai complexă și mai interesantă decât ar putea să-și imagineze vreodată!
Cercetările au arătat că copiii sunt interesați numai de lumea imediată, de familia și prietenii lor. Este foarte important să le faceți să se intereseze de oamenii și evenimentele din afara acestui cerc limitat, care pot fi diferite de ceea ce știu în termeni sociali, culturali și geografici. Pentru aceasta, poți fi un bun ascultător, care se poate pune în pantofii altcuiva și se simte empatic, fie că este vorba despre filme, fotografii sau știri.

Să terminăm acest articol cu ​​câteva sfaturi utile de la acești psihologi: „Ridicarea unui copil pentru a fi politicos, grijuliu și compasiune este o sarcină foarte dificilă. Dar exact ceea ce toți suntem capabili să facem. Și nimic altceva în lume nu se va compara niciodată cu importanța acestei bucurie sau cu bucuria de neprețuit pe care o simți când o vei obține „.

Loading...