Tamara Buciuceanu implineste 89 de ani! Este neschimbata! Arata exact ca in “Liceeni”

Tamara Buciuceanu este una dintre cele mai iubite si apreciate actrite din Romania. Este un simbol al teatrului, filmului si televiziunii din generatia de aur.

Marea artista este nascuta la data de 10 august 1929 in Tighina. De mica si-a dat seama de pasiunea pe care o are pentru teatru si s-a luptat din rasputeri sa ajunga sa urmeze cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.

A reusit abia in anul IV, iar profesor i-a fost Nicolae Baltateanu.

Supranumita si “Doamna comediei romanesti”, este si va ramane o figura emblematica a teatrului de comedie. A terminat cursurile Institutului de Arta in anul 1952 si a jucat in peste 25 de filme, facand roluri care au ramas pana azi in amintirea tuturor.

Cel mai reprezentativ a fost cel al profesoarei Isoscel, din seria “Liceeni”. Dar a avut roluri importante si in piese de teatru, precum “Coana Chirita”, “Scaunele”, “Cumetrele”, “Nepotul”, “Romeo si Julieta la inceput de noiembrie”, etc.

Ani de zile actrita a bucurat mii de romani cu rolurile sale, dar a luat decizia de a se retrage, iar acum este vazuta in aparitii publice doar atunci cand este neaparat nevoie.

Este foarte usor de recunoscut, parca nu au trecut anii. Aceasta a ramas neschimbata, dovada este poza facut in urma cu 4 luni, atunci cand a fost desemnata Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti.

Desi inca locuieste in Bucuresti, acesta nu iese foarte des la evenimentele mondene, foarte rar merge si la teatru. Prefera sa isi petreaca timpul liber alaturi de prieteni, iar vara, pentru a scapa de caldura, se muta la Bran.